Mijn werk gaat meestal over plaatsen, plaatsen om te dromen, plaatsen om te ontkomen. Plaatsen om te (mogen) zijn en die regelmatig willen verbergen zonder verborgen te zijn. Deze plaatsen kom ik tegen, zoek ik op of creëer ik zelf.


Aanvulling ‘Ik ben ook overal geweest’

Het werk is begonnen als een reactie met een knipoog op reizen in het algemeen en pochen hierover in het bijzonder. Ikzelf zoek op reis altijd (natuur)parken en botanische tuinen op. Ondertussen is aan foto’s niet meer te onderscheiden waar ik wel en niet ben geweest; een Japanse tuin in Hasselt, de Chinese tuin in Zurich, botanische tuinen binnen en buiten Europa met planten en bomen van over de hele wereld. Dus ja, ik zou ook overal geweest kunnen zijn, sterker, ik ben overal geweest;-) 

Ondertussen is het project zo groot van omvang geworden dat het is verworden tot een ultieme botanische tuin of park die ik aan het creëren en bouwen ben. Ik ben er geweest, ik heb het vastgelegd, maar ik pas het beeld aan, verander het, stel samen, verbuig het, voeg toe, zodat het een plaats wordt om (over) te mogen dromen, te dwalen en te verdwalen.


Afstudeeronderzoek Master Kunsteducatie – ‘Aandacht voor de complexe beleving van creativiteit’

Artistiek onderzoek

Ontmoetingen

Zestien ontmoetingen met tien verschillende personen, allemaal werkzaam in de creatieve sector en/of het creatieve onderwijs. In de brieven komen thema’s ter sprake als chaos, structuur, plannen, tijd, focus, concentratie, verwachtingen, taal, angst en kwetsbaarheid en het vermogen en onvermogen hiermee om te gaan.

Beelden voor de brieven

Speciaal voor de brieven heb ik beelden gemaakt, passend bij het proces waar ik op dat moment door heen ging en de beleving hiervan. Ik heb in beeld proberen te vangen wat ik niet verwoord krijg of wil verwoorden. Bijvoorbeeld de verstoringen en het ongemak. Zo werken de beelden ter aanvulling op de tekst.

S.
G.
M.
B.
Ontmoetingen kopie
Bijlagen kopie
Essay kopie 2
Schermafbeelding 2020-08-16 om 16.03.15 kopie
Schermafbeelding 2020-01-27 om 19.15.00 kopie
Schermafbeelding 2020-01-27 om 19.16.21 kopie
Schermafbeelding 2020-01-27 om 19.15.21 kopie
Schermafbeelding 2020-03-03 om 15.39.49 kopie
Schermafbeelding 2020-08-16 om 16.02.43 kopie

Uitkomst is proces

Naast het verwoorden van mijn creatief proces ben ik dit ook gaan verbeelden.

Aan het begin van de studie ben ik begonnen met het vertalen van fotografie naar (heel veel) papieren prints om deze vervolgens te verwerken op een collage-achtige wijze, vaak laag over laag. Door zoveel mogelijk zonder oordeel te werken heb ik geprobeerd mijn eigen zelfkritiek op wat ik bedenk en maak te omzeilen.

Uitkost is proces-site

Ik ben ook overal geweest 

Het werk is een reactie met een knipoog op reizen in het algemeen en pochen hierover in het bijzonder.

Zelf hou ik van natuur en zoek ik altijd (natuur)parken en landschappen op. Ook Botanische tuinen bezoek ik graag. Ondertussen is aan foto’s niet meer te onderscheiden waar ik wel en niet ben geweest, kijkend naar de diversiteit van de natuur en de tuinen.

Dus ja, ik zou ook overal geweest kunnen zijn, sterker, ik ben ook overal geweest;-)

klein

HOUSING PROJECTS

Dit project bestaat uit een (groeiend) aantal fotowerken.

Onderwerp is behuizing.

Van houtskelet tot flatgebouwen, van houten huisjes tot een hele woonwijk.

Het zijn mogelijkheden.

Huis mij.

website


Rembrandt Theater Eindhoven – Ontmanteling van een bioscoop

19 38f